Λεύκανση στο σπίτι

  • Ακολουθείστε προσεκτικά τις οδηγίες που σας δόθηκαν και μην κάνετε υπερβολές ούτε στην ποσότητα λευκαντικού gel που τοποθετείτε στα μασελάκια, ούτε στη διάρκεια εφαρμογής. Δε θα ασπρίσουν περισσότερο τα δόντια σας. Μη ξεχνάτε να βουρτσίζεται τα δόντια σας πάντα πριν και αμέσως μετά την εφαρμογή των ναρθήκων. Αποφύγετε να φάτε, να πιείτε και να καπνίστε κατά τη διάρκεια εφαρμογής και για μία ώρα αμέσως μετά την αφαίρεση των ναρθήκων.
  • Πριν φορέσετε τα μασελάκια σκουπίστε τα δόντια σας με μία χαρτοπετσέτα και τοποθετείστε το gel λεύκανσης (σε μέγεθος φακής), έπειτα αφού το τοποθετήσετε τα μασελάκια στο στόμα, πιέστε με το δάχτυλο σας τη μπροστινή επιφάνεια των δοντιών, για να απλωθεί καλά το gel. Με μία μπατονέτα αφαιρέστε την περίσσεια του υλικού. Συνήθως τοποθετούμε gel στα 8 πρόσθια δόντια που φαίνονται με το χαμόγελο.
  • Είναι σημαντικό να περιορίσετε το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της λεύκανσης (10 ημέρες περίπου), για να επιτύχετε λευκότερο αποτέλεσμα στα δόντια σας.
  • Επιπλέον, ξεπλένετε τα μασελάκια σας αμέσως μετά από κάθε χρήση με άφθονο νερό και υγρό σαπούνι με κάποια παλιά οδοντόβουρτσα, ενώ πριν εφαρμόσετε ξανά το λευκαντικό φροντίστε να είναι καθαρά και στεγνά. Προσοχή: αποφύγετε να στεγνώνετε τους νάρθηκες με θερμαντική συσκευή γιατί μπορεί να αλλοιωθούν.
  • Αν νιώσετε έντονη ευαισθησία (πόνο στα δόντια ή στα ούλα) κατά τη διάρκεια εφαρμογής των ναρθήκων στο σπίτι, σταματήστε τη διαδικασία της λεύκανσης για ήμερα και συνεχίστε την επόμενη. Αν η ευαισθησία συνεχιστεί επικοινωνήστε μαζί μας για επιπλέον συμβουλές.
  • Αποφύγετε την κατανάλωση τροφών και ροφημάτων με αυξημένες χρωστικές, καθώς και όξινων τροφών όπως ο καφές, το τσάι, τα ανθρακούχα αναψυκτικά τύπου κόλα, το κόκκινο κρασί, φαγητά με κόκκινη σάλτσα, πατζάρι, σοκολάτα, λεμόνια, πορτοκάλια κ.α. Αν είναι απολύτως απαραίτητο χρησιμοποιείστε καλαμάκι και ξεπλένετε καλά το στόμα σας, πίνοντας άφθονο νερό. Αποφεύγοντας τις παραπάνω τροφές κατά τη διάρκεια της θεραπείας
    και περιορίζοντάς τες μετά το πέρας της λεύκανσης, θα επιτύχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα λευκού τόνου στα δόντια σας, καθώς και μεγαλύτερη διάρκεια αποτελέσματος.
  • Διατηρείτε τα λευκαντικά σε δροσερό μέρος το χειμώνα, και το καλοκαίρι στο ψυγείο.
  • Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η διαφορά στο χρώμα των δοντιών σας θα είναι ορατή μετά τη 2η-3η εφαρμογή των ναρθήκων, ενώ το τελικό χρώμα σταθεροποιείται μετά την πάροδο 10-15 ημερών από την ολοκλήρωση της θεραπείας. Το χρώμα των δοντιών σκουραίνει ελάχιστα μόνο και έπειτα σταθεροποιείται στον τελικό τόνο. Η χρονική διάρκεια της λεύκανσης, καθώς και το αποτέλεσμα αυτής μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Αυτό έχει να κάνει με τις διατροφικές σας συνήθειες (καφές, τσάι, κόκκινο κρασί κ.α), το κάπνισμα, την ηλικία αλλά και το σχήμα των δοντιών σας (επηρεάζει την κατακράτηση χρωστικών).
  • Μη ξεχνάτε ότι η λεύκανση προσδίδει ένα φυσικό πιο λευκό τόνο μόνο στα φυσικά δόντια. Αν υπάρχουν ωστόσο στο στόμα προσθετικές εργασίες, όπως στεφάνες ή γέφυρες, καθώς και λευκά σφραγίσματα, πιθανόν να χρειαστούν αντικατάσταση, καθώς δε λευκαίνουν με τη λεύκανση.
  • Για τη συντήρηση του αποτελέσματος μπορείτε να επαναλάβετε την τεχνική λεύκανσης στο σπίτι όχι συχνότερα από 2 φορές το χρόνο, σύμφωνα με τις οδηγίες του οδοντιάτρου. Πραγματοποιείται αρχικά ο καθαρισμός των δοντιών και έπειτα θα σας δοθεί το σωληνάριο λευκαντικού, το οποίο τοποθετείτε για λίγες ημέρες στα ήδη υπάρχοντα μασελάκια.
  • Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά σε περίπτωση προβλήματος ή απορίας.